PICO LASER

Pretty Faces Tiel

Ontdek de veelzijdigheid van onze picolaser in de salon! Met deze geavanceerde technologie kunnen we diverse behandelingen uitvoeren. Van het verwijderen van pmu en tatoeages tot het behandelen van kalk- en schimmelnagels, pigmentvlekken en couperose. Bovendien is de picolaser perfect voor huidverjongende behandelingen. Ervaar de kracht van deze innovatieve tool en geniet van een stralende huid. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

Effectieve oplossing voor verschillende huidproblemen

In onze salon maken we gebruik van de krachtige picolaser, waarmee we diverse behandelingen kunnen uitvoeren. Denk aan het verwijderen van permanente make-up en tatoeages, het behandelen van kalk- en schimmelnagels, pigmentvlekken en couperose, evenals huidverjongende behandelingen. De picolaser is een veelzijdig apparaat dat ons in staat stelt om effectieve oplossingen te bieden voor verschillende huidproblemen.

CARBON PEELING

Heb je in het verleden veel zonneschade opgelopen of begin je fijne lijntjes op te merken, maar wil je geen chirurgische ingrepen of injecties? De carbon laserpeeling is een van de meest effectieve behandelingen voor huidverjonging en diepe, intensieve reiniging van de huid.

De carbon laserpeeling is geschikt voor:

 • Fijne lijntjes
 • Verstopte poriën
 • Een vette huid
 • Een droge huid
 • Overmatige talgproductie, comedonen/mee-eters
 • Onrustige huid
 • Pigmentatieproblemen
 • Stimulatie van collageenproductie
 • Acne en littekens
 • Anti-aging
 • Verbeterde elasticiteit van de huid

Hoe werkt het?

Na het reinigen van de huid wordt er een laagje carbon (medisch koolstof) aangebracht op het gezicht. Vervolgens wordt de carbon met een picolaser verwarmd, waardoor het verdampt en dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd. Tevens vernietigt het de bacteriën die acne veroorzaken. Zelfs na één behandeling zijn er al zichtbare resultaten. Omdat de carbon laserpeeling van binnenuit werkt, wordt zowel de bovenste huidlaag als het bindweefsel vernieuwd, wat resulteert in het vervagen van fijne lijntjes. De behandeling stimuleert ook de collageenproductie. Voor optimale resultaten kan een kuur worden gevolgd met tussenpozen van minimaal 10 dagen.

Voor de behandeling:

Vermijd blootstelling aan de zon, zonnebank of zelfbruinende producten gedurende 4 weken voorafgaand aan de behandeling. Ook het gebruik van make-up of crèmes op de dag van de behandeling wordt afgeraden.

Na de behandeling:

Vermijd gedurende de eerste 48 uur na de behandeling warm douchen, sauna, zwemmen, sporten en baden. Het wordt aanbevolen om een zonnebrandcrème met SPF50 te gebruiken bij blootstelling aan de zon.

TATTOO VERWIJDERING

Roodheid: Het lichaamseigen immuunsysteem reageert, dit is normaal. Hierbij voelt het ook gevoelig aan. Het kan ook gepaard gaan met zwelling en kneuzing. Blaren zijn de meest voorkomende bijwerking. Blaren zijn een normaal genezingsproces. Er kunnen korsten voorkomen vooral bij behandelingen waar bloed bij vrij komt. Korsten moeten zo lang mogelijk blijven zitten ter voorkoming tegen infecties en littekens. Hypopigmentatie betekent: verlies van kleur in de huid wegens vernieling van melanine; dit is tijdelijk, dit verlies lost zich vanzelf op binnen weken of maanden, als er weer nieuwe melanine wordt aangemaakt.

Na de behandeling mag de cliënt 4 weken niet in de zon of onder de zonnebank. Dit geldt ook voor de gehele behandeltijd. Indien zonlicht niet te vermijden is, dan dient de cliënt minimaal 2x per dag met een sunblocker op de behandelde tatoeages te smeren (deze is bij Derma codes verkrijgbaar). Tevens ook geen zelf bruinende crèmes gebruiken op de tattoos die aan de behandeling onderhevig zijn.

Heb je in het verleden veel zonneschade opgelopen of begin je fijne lijntjes op te merken, maar wil je geen chirurgische ingrepen of injecties? De carbon laserpeeling is een van de meest effectieve behandelingen voor huidverjonging en diepe, intensieve reiniging van de huid.

KALK- /SCHIMMELNAGEL

Een groot aantal mensen heeft last van kalknagels. Deze nagels hebben niets met ‘kalk’ of ‘verkalking’ te maken. Het is beter om te spreken over schimmelnagels, mycosenagel of onychomycose. Onychomycose komt veel voor op de teennagels, maar ook handen kunnen besmet raken. Het ziet er vaak onverzorgd uit en er zijn tot nu toe weinig middelen waardoor deze schimmelnagels verdwijnen. Ook kan de ene schimmelnagel de gezonde nagels besmetten, waardoor er steeds meer schimmelnagels ontstaan. Met de picolaser kunnen we deze nagels behandelen. Niet alleen de schimmelnagel, maar ook de andere nagels op voet of handen moeten behandeld worden. Doordat de laser de nagels opwarmt, zal de schimmel vernietigd worden. Soms zullen de nagels een tweede behandeling nodig hebben. De behandeling kan wat gevoelig zijn. Het zal zeker zo’n 6 tot 9 maanden duren, voordat de schimmel eruit is gegroeid.

Heb je in het verleden veel zonneschade opgelopen of begin je fijne lijntjes op te merken, maar wil je geen chirurgische ingrepen of injecties? De carbon laserpeeling is een van de meest effectieve behandelingen voor huidverjonging en diepe, intensieve reiniging van de huid.

COUPEROSE BEHANDELING

Het bloed van de adertjes wordt omgezet in warmte waardoor de bloedvaatjes dicht smelten. Het lichaam zelf ruimt de bloedvaatjes in de weken na de behandeling volledig op. Uiteindelijk blijft er niets meer van over. De huid zelf wordt tijdens de Laserbehandeling door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen verhitting zodat deze niet beschadigd raakt.

Veelal volstaan 1 à 2 behandelingen voor de meeste bloedvatproblemen. Wel kan het tot 3 maanden na de behandeling duren voordat het lichaam het oude bloed volledig heeft opgeruimd. Na de behandeling is de huid vaak roder en dikker dan normaal, deze verschijnselen verdwijnen na één à twee dagen. Ook de vaatjes zelf kunnen na de behandeling roder of blauw verkleuren en dit kan tot een paar weken na de behandeling aanhouden. Het is niet aan te raden om 48 uur na de behandeling gebruik te maken van de sauna, zonnebank en zeer warm te douchen. De temperatuurswisselingen kunnen de doorbloeding stimuleren waardoor het effect van de behandeling minder optimaal kan zijn.

Heb je in het verleden veel zonneschade opgelopen of begin je fijne lijntjes op te merken, maar wil je geen chirurgische ingrepen of injecties? De carbon laserpeeling is een van de meest effectieve behandelingen voor huidverjonging en diepe, intensieve reiniging van de huid.

BIJWERKINGEN

 • Het verwijderen van permanente make-up met deze laser techniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan Uv-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.
 • Tatoeage verwijdering d.m.v. een picolaser is in principe een veilige behandelmethode, die echter enkele mogelijke bijwerkingen met zich meebrengt. Een zeer zeldzame bijwerking is littekenvorming. Dit wordt vooral gezien als de huid te sterk wordt verwarmd door het (door de laser) verhitte pigment. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard. Als de aan geadviseerde voorzorgsmaatregelen worden aangehouden is de kans zeer klein.
 • Jeuk na de behandeling, de cliënt kan dit met calendula zalf verlichten. De huid wordt dan minder droog en zal dus minder jeuken(verkrijgbaar bij de apotheek).
 • Langdurige roodheid: ongeveer 1 week en sommige gevoelige huiden reageren wat langduriger op de irritatie. Het immuunsysteem reageert; dit is normaal. De huid kan gevoelig zijn en er kan sprake zijn van zwelling en kneuzing
 • Blaren: Waarschijnlijk de meest voorkomende bijwerking. De blaren kunnen over het hele gebied opkomen, dit is een normaal genezingsproces. Bij de picolaser zullen dit kleinere blaren zijn.
 • Korsten: Dit kan voorkomen, vooral bij behandelingen waar bloed bij vrij komt. Korsten moeten zo lang mogelijk blijven zitten, ter voorkoming van infecties en littekens.
 • Hyperpigmentaties: huiden met veel pigment kunnen tijdelijk lichter zijn op de behandelde plek. Dit lost zich op in de loop van de tijd, eventueel met UVB licht. Hyperpigmentaties huiden die gevoelig zijn voor warmte (voornamelijk donkere huiden) kunnen op de behandelde plek wat donkerder worden, wij kunnen dan een blekende crème adviseren.
 • Hypopigmentatie: Verlies van kleur in de huid wegens vernieling van melanine; dit is tijdelijk, dit verlies lost zich vanzelf op binnen weken of maanden als er weer nieuwe melanine wordt aangemaakt.
 • Tatoeage verwijdering d.m.v. een picolaser is in principe een veilige behandelingsmethode, die echter enkele mogelijke bijwerkingen met zich meebrengt.

NAZORG

 • Vermijd zwemmen of contactsporten wanneer er nog schilfertjes aanwezig zijn.2 weken voor en na de behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank. 1 week geen sauna.
 • De genezing van het behandeld huid deel gaat gepaard met de vorming van donkergekleurde oppervlakkige schilfertjes die na 3 tot 5 dagen vanzelf loslaten. Deze schilfertjes geven soms veel jeuk. Het is belangrijk om er dan niet aan te zitten of te krabben. Dit kan littekenweefsel veroorzaken.
 • Heet douchen op dezelfde dag is niet toegestaan. Daarna mag je weer gewoon douchen, maar de behandelde huid mag je alleen met een doek droog deppen en niet hard wrijven! 2 dagen de tatoeage niet afdekken. De huid moet kunnen ademen. Minimaal 1,5 liter water drinken per dag. Dit zorgt voor een snellere afvoer van de pigmenten.

CONTRA-INDICATIES

Met onderstaande contra-indicaties kan je niet behandeld worden met de picolaser:

 • alle lichtdermatosen
 • epilepsie, dit vanwege de lichtflitsen (tenzij onder controle)
 • kanker/chemotherapie/bestraling
 • keloïdvorming
 • keratose solare
 • koorts
 • metalen prothesen
 • neavus pigmentosus
 • overgevoeligheid voor licht
 • Tierfellnaevus: risico maligniteit
 • Tumoren
 • erytheem voor laserbehandeling
 • metalen prothesen
 • neavus pigmentosus ter plaatse
 • tumoren ter plaatse
 • pacemaker
 • auto-immuunziekten
 • HIV/ AIDS
 • Een kuur van antibiotica of peniciline
 • Gebruik St.-Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
 • Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium, steroïden
 • Vitiligo
 • Infecties van de huid
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • recent gezette tattoos: dit in verband met het nog te helen van de huid. Dit is mogelijk na ongeveer vier maanden.
 • verbranding door de zon op de tattoo en er omheen.
 • medicijngebruik zoals antibiotica, tetracycline, anticoagulantia, cytostatica, psoralenen, roaccutane
 • dermatosen: psoriasis, eczeem
 • diabetes mellitus: Suikerpatiënten: Hier kan een hoger infectie gevaar optreden. Alleen in overleg met de huisarts.
 • erytheem
 • huidtype V of hoger
 • hyperpigmentaties
 • infecties: bacterieel: folliculitis, furunkel, karbunkel
 • viraal: mazelen, rode hond, wratten, herpes
 • parasitair: mijten, hoofdluis
 • ontstekingen • schimmel: dermatomycosen
 • schaamluis
 • schurftmijt, mensenvlo.